Tags

, , ,

Enkele maanden geleden bespraken we de Riesling trocken “Alte Reben” SG *** 2011 van Wgt. Alexander Laible in Baden.

Naast de “SG” maakt Alexander Laible ook nog een andere “Alte Reben”, van de druiven die niet op het oude perceel of Gewann “Siegmatt” staan.
De stokken hier zijn tussen de 40 en 50 jaar oud.
Alexander Laible zelf is pas 36 en daarmee jonger dan sommige van de druivenstokken die voor deze wijn zijn gebruikt. Hij startte in 2007 een volledig nieuw en eigen wijndomein op. Daarvoor kocht hij een oude bakkerij die hij eigenhandig met vrienden ombouwde tot een wijnkelder. Twee dagen voor de oogst van 2007 was het gebouw klaar.

AL_Muur

Ook hier drie sterren *** op het etiket, een oude, maar nog veelgebruikte aanduiding om premiumwijnen te onderscheiden van de basiscuvées.
Volgens de wijnmaker staan deze sterren voor: “…de top van onze wijnselectie. In deze categorie vind je wijnen met intense mineraliteit, originaliteit en wijnen afkomstig van de beste locaties. Voor deze exquisiete wijnen is het rendement beperkt tot 50 hl/ha. Zowel nationaal als internationaal behoren ze tot de top, daar gaan we voor…

Wgt. Alexander Laible Riesling trocken “Alte Reben” *** 2011

AL2011fles

Licht strogele kleur met lichte bronzen tint.
Complexe neus, medium intens. Rijpe citrus, rijpe appel, gestoofde appel, mineraal (kalksteen en zandsteen), kleine groene kruidigheid.
Erg veel finesse en kwaliteit. Een beginnende evolutie is merkbaar.
In de mond evenwichtige aanzet met fijne mooie zuren en fijn fruit. Mooi mondgevoel, beetje romig. Smaakvol, sinaas en mineraal, met mooie lengte en materie. Dit is grote wijn aan een kleine prijs.
Afdronk met lengte, zuiver.

 

 

Verkrijgbaar bij Vinikus en Lazarus, evenals latere jaargangen.