About us

Rudi Marc
1959 1958
Diepenbeek Wilrijk
Nurse in cardiology Medical representative
 Wine interest since 1999 Wine interest since 1984
Member of wine club “De Frivole Druif” since 2006 Twitter: @RieslingFriend
Interested in Riesling wines sinds 2010 Search into the world of Riesling wines started in 2009

Contact: vvdr@skynet.be

Advertenties

8 gedachten over “About us”

 1. John van 't Leven gezegd:

  Goedenavond,

  Wij zijn op dit moment in de Moezel. Wij gaan morgen weer naar huis. Helaas waren alle locaties in de buurt zaterdag en zondag gesloten. Wij hadden ons voorgenomen om een paar mooie flessen Riesling mee naar huis te nemen. Helaas hebben we nu alleen morgenochtend als we naar huis rijden nog tijd om een paar mooie flessen Riesling mee naar huis te nemen. We zijn zaterdag bij reisgraffe von kesselstatt geweest. Zij zijn morgen open, is dit een goede keuze en zo ja waar moeten we op Letten? En heeft u nog tips voor ons?

  Met vriendelijke groet
  John en Elizabeth

  • Dag John en Elizabeth,
   De Moezel is een groot gebied. Maar als je Reichsgraf von Kesselstadt bezocht hebt, zit je waarschijnlijk in de buurt van Trier. Rij morgen misschien even naar Ayl, daar heb je weingut Peter Lauer met sublieme rieslings, en Vols, die ook heel goed zijn. Beiden hebben een proeflokaal, er zal hopelijk wel iemand zijn (er is dit weekend natuurlijk de Prowein beurs waar alle wijnmakers…). aanwezig zijn

 2. John van 't Leven gezegd:

  Vanmiddag in Ayl geweest, helaas waren Lauer en Vols allebei gesloten. Reichsgraf von Kesselstatt was gelukkig wel open. Hier hebben we een paar flessen riesling meegenomen. Alleen vonden we het wel jammer dat er in onze ogen veel te hoge prijzen gerekend worden voor particulieren. Wij betaalden 25euro voor een fles Riesling Trocken Josephshöfer GG van 2011. Ik heb nog geen vergelijkbare prijs in Nederland kunnen vinden maar ik zag op een andere prijslijst dat de verkoopprijs voor bedrijven ongeveer 10euro lager ligt. Kortom wel een beetje teleurgesteld thuis gekomen. Volgende keer beter.

  In ieder geval bedankt voor de tips en de snelle reactie.

  Met vriendelijke groet,
  John en Elizabeth

  • Spijtig van de gesloten deuren, John. Dat heeft alles te maken met de PRoWein beurs in Dusseldorf. 25€ voor de GG 2011 is een héél correcte prijs, hoor. Je zal geen GG’s van VDP wijnhuizen onder de 25€ vinden, dat is gewoonweg niet toegelaten (men hanteert een minimum prijs). Je zal er in elk geval veel plezier aan beleven, maar gun de wijn een beetje rust en rijping.
   Vergis je niet met die andere prijslijsten: er zijn nog Josephshöfer die niet GG zijn. En anders: ja: de detailhandel moet ook leven…

 3. John van 't Leven gezegd:

  Hoe lang kan ik de wijn het beste laten liggen? Ze liggen nu op 12graden in de klimaatkast.

  • Jaartje of 3-4?
   2011 GG is nu nog piepjong. Ik ben hier thuis nu aan de instap-rieslings van 2011 aan het drinken, die komen nu mooi op dronk.
   Als je meerdere flessen hebt: elk jaartje een opendoen vanaf 2017 of zo. Geniet er van.

 4. Anneke gezegd:

  Al eens bij Weingut Anselmann in Edesheim geweest? Erg goeie Riesling..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s