Voor het derde jaar op rij selecteerde het tijdschrift Fallstaf de winnaars van de “Falstaff Wein Trophy 2013”.
“Winzer des Jahres” werd Hansjörg Rebholz van Weingut Ökonomierat Rebholz (Pfalz). Hansjörg is de derde generatie wijnmaker op het domein. Als leerling van de legendarische wijnbouwer Hans-Günter Schwarz slaagt hij er in om zijn wijnen, door het nauwkeurige werk in de wijngaard, met een minimum aan manipulatie in de wijnkelder te vervaardigen. Het resultaat is wijn die altijd een zekere rijpheid en ontwikkeling nodig heeft alvorens open te bloeien.

© Photograph Stephan Pick, Falstaff

Eva Fricke en Jens Pietzonka (resp. Newcomer en Sommelier des Jahres)
© Photograph Stephan Pick, Falstaff

Eva Fricke (Kiedrich, Rheingau) werd benoemd tot “Newcomer des Jahres”.
In 2006 zette zij voorzichtig de stap naar een eigen wijngaard, toen ze nog “operation manager” bij Weingut Josef Leitz was. Sinds 2008 woont en werkt Eva Fricke in Kiedrich waar haar wijndomein van ongeveer drie hectare wijngaard is gelegen. Falstaff eert de prestaties van Eva Fricke’s, om vanuit het niets een van de meest opwindende domeinen in de regio te hebben opgebouwd. Over de kwaliteit van haar Rieslings is Falstaff “volkomen weggeblazen.”

Fritz Keller van “Weingut Franz Keller – Schwarzer Adler” in Oberbergen Kaiserstuhl ontving de Wine Trophy 2013 voor zijn levenswerk, en Jens Pietzonka van restaurant bean&beluga in Dresden kreeg de eretitel Sommelier des Jahres.

http://www.falstaff.at/weinartikel/die-sieger-der-falstaff-wein-trophy-2013-5613.html