Quasi al de wijngaarden van Eva Fricke situeren zich in Lorch, gelegen tussen Loreley en Rüdesheim. De bodem bestaat voornamelijk uit leisteen, een gesteente dat uitstekend draineert en daarbij de zonnewarmte lang vasthoudt. De steile leisteenhellingen geven fruitige, filigrane wijnen die zeer rijk zijn aan mineralen met een stevige zuurstructuur.

Deze Riesling wordt gelagerd op inox tanks. De bodem bestaat uit grijze leisteen.

Proefnotitie 12/03/2012

Lichtgele kleur met groene reflectie. De neus is aanvankelijk zuiver mineraal, enigszins nog een weinig gesloten, maar komt na het walsen pas echt tot expressie, daarbij mooi omringd met fijne en zeer subtiele tonen van abrikoos, kruiden en florale aroma’s. Een mooie, frisse, complexe neus.

Na een zuivere aanzet volgt een strak en mineraal middenstuk met stevige zuren. De wijn voelt uitermate droog aan, fruit is nauwelijks aanwezig. Een aangenaam smaakpalet dat mijn gedachten brengt bij een droge Chablis. Na een uurtje blootstelling aan de lucht, krijgen we finesse alom! Een strakke minerale wijn, zeer zuiver, mooi gedragen door aroma’s van citrus, appel en pompelmoes. De fijne zuren geven aan de wijn, die nu eerder medium sappig is, een aangename frisheid. De aanwezigheid van kruiden o.a. munt, florale aroma’s en een lichte gebrande toets zorgen voor nog meer complexiteit. Het geheel is mooi in evenwicht. De afdronk is lang, mineraal en zuiver.

Het is allemaal een beetje meer: meer finesse, meer mineraliteit, meer karakter, meer subtiliteit als bij de instapriesling van Eva. Nu al zeer aangenaam om drinken.

Rudi

89/100