In Rheinhessen ligt misschien wel de bekendste wijnhelling van Duitsland. Tussen Nierstein en Nackenheimis is de 5 km lange “Roter Hang” een geologisch fenomeen, bestaande uit rode, ijzerhoudende leisteen.

De familie Gehring (Nierstein) vervaardigde vroeger houten vaten, maar door de opkomst van industrieel vervaardigde, goedkopere kunststofvaten was dit niet meer rendabel. Wijnbouw was al een hobby in de familie. Deels uit noodzaak, deels uit passie besloot de familie een eigen wijnbedrijf op te richten.
In 1995 nam de kleinzoon Theo het bedrijf over, in 1996 huwde hij Diana, die momenteel mee de drijvende kracht ervan is.

De Wgt Gehring Niersteiner Auflangen komt volledig van druiven van de “roter Hang”. “Auflangen” is een verzamelnaam voor een 5-tal Lagen (Kranzberg, Ölberg, Heiligenbaum, Orbel en Schloss Schwabsburg) boven het stadje Nierstein.
De Auflangen Riesling trocken is een “Lagenwein”, geklasserd net onder de “Premiumlagen”, officieus Premier Cru-niveau dus, net onder Grand Cru. Vermits Wgt Gehring geen deel uitmaakt van de VDP, hebben zij niet het recht om de officiële vermeldingen op het etiket te zetten.

Auflangen1

Proefnotitie:
De wijn fonkelt met een bleke strogele nuance.
In de neus vinden we een uitgesproken mineraliteit, met tonen van groene en rijpe appel, witte meloen en perzik. Na opschudden komt citrus en sinaasschil erbij.
De wijn is sappig, mondvullend, met weelderige fruitigheid en een toets van honing.
De aanzet is onmiddellijk rijk te noemen. De wijn ontwikkelt op de tong met aangename schakeringen van geel fruit (perzik, citrus). De fijne zuren zijn heel discreet, en vormen een mooi evenwicht met het fruit.
Heel mooie wijn, die nu ongeveer het beste van zichzelf laat zien.
SOS +1

Marc