Wijnland Duitsland

Gerd Brabant & Marc Roovers

De derde druk komt eraan,
beschikbaar vanaf midden/einde juni 2023!

We dachten na de tweede druk af te sluiten, maar de vraag naar ons boek blijft aanhouden. Wat ons ontzettend blij maakt. In de eerste plaats omdat jullie met het boek reizen en Duitsland daadwerkelijk via onze pen ontdekken. Die feedback krijgen we van lezers, wijndomeinen en hotels/restaurants.

Deze derde druk wordt volledig geactualiseerd met alle nieuwe cijfers, een update van hotels/restaurants, wijzigingen bij wijndomeinen, het inbouwen van het wijndomeinregister en een apart stukje over de ramp in de Ahr. Het boek wordt dus nog een tikkeltje dikker. Zo blijft dit standaardwerk actueel en te gebruiken door zowel de wijntoerist als diegene die zich in wijnland Duitsland wil verdiepen.

De komende weken wordt elk letter herlezen en in de loop van juni zal de derde druk beschikbaar zijn.

Prijs: €49,90 (exclusief verzendingskosten).
428 pagina’s / hard cover


“Een werkelijk geweldig boek over de Duitse wijnbouw hebben Gerd Brabant en Marc Roovers geschreven. Zelfs zo extreem goed dat dit gewoon verplichte kost is voor iedereen die ook maar iets, al of niet zakelijk, met Duitse wijn van doen heeft. Want slechts zelden is er een zo uitermate compleet en informatief werk over de wijnbouw van onze oosterburen op de markt verschenen!”
Albert de Jong, RieslingFellow, in Jéroboam Magazine

“Het boek heet Wijnland Duitsland, en het is een klepper van meer dan 400 pagina’s in kleur. Geschreven door twee Vlaamse fans en kenners van Duitse wijn. (…) Duitsland heeft een rijke wijntraditie, waarbij de meeste wijndomeinen kleinschalig en ambachtelijk zijn gebleven, en sinds generaties in familiebezit zijn. Dat staat allemaal in detail beschreven in die boek: regio na regio, dorp na dorp, terroir na terroir, domein na domein, met praktische info over wandelroutes, restaurants en hotels. Het ultieme handboek om uw reis te plannen naar het wijnland dat u wellicht het minst goed kent.”
Bruno Vanspauwen, De Standaard

Reiservaring met het boek:

“We (twee vrienden) hadden geen zomerreisplannen en we kregen het boek in handen. Impulsief trokken we op roadtrip naar de Duitse wijnregio’s. We bezochten tientallen domeinen uit het boek en na een verbluffende avond bij Franz Keller (Kaiserstuhl) was rijden geen optie meer en plantten we onze slaapzak achter het domein tussen de wijnranken. De tent opzetten lukte niet meer. ’s Ochtends ontwaakten we met lichte roes onder een straalblauwe hemel in een spectaculair landschap.”


GERD BRABANT – info@vinikus.be – +32 (0)478 34 69 84

Gerd is al meer dan 20 jaar actief in de Duitse wijnwereld, thans als medewerker van het Duits Wijninstituut, docent bij Syntra, spreker voor heel wat wijnverenigingen, gastschrijver van toeristische Duitslandbijdragen voor het online lifestyle magazine www.june.be en als organisator van evenementen/wijn(wandel)reizen rond Duitse wijn.
Drie jaar geleden werd hij door VDP (Verband deutscher Prädikatsweingüter) in Berlijn bekroond voor zijn jarenlange inzet om Duitse wijn te promoten in België. Hij had ook 10 jaar lang een wekelijkse wijnrubriek in De Morgen en richtte in 2000 Vinikus als importbedrijfje van Duitse wijn op, nadien omgedoopt tot Vinikus&Lazarus. 
Zijn grootste passie is een wijnregio al wandelend te ontdekken, de beste manier om een landschap in detail te ontdekken. Partner in crime daarvoor is zijn VW busje, waarmee hij maandelijks naar Duitsland trekt. Van kinds af aan kwam Gerd in contact met Duitsland, zijn moeder is er geboren en een deel van de familie woont er nog steeds.


MARC ROOVERS – marc.roovers@skynet.be – +32 (0)499 534 827

Marc zette zijn eerste stappen als wijnliefhebber in 1984. Vele jaren later kruiste Duitse wijn zijn pad, en samen met zijn wijnvriend Rudi startte hij in 2011 de wijnblog Vrienden van de Riesling. Met oog voor detail en zin om zich te verdiepen inzake Riesling uit Duitsland groeide de wijnblog uit tot een community van gepassioneerde Rieslingliefhebbers die regelmatig samen Duitse wijnen proeven. Zo werd ervaring en kennis opgebouwd, die beslist uniek mag genoemd worden in België. Uiteraard dragen de regelmatige trips naar Duitsland daar aan bij. Naast de eigen wijnblog is Marc ook gastschrijver voor Ken Wijn (het magazine van de Vlaamse Wijngilde) en redactielid van de digitale wijnmagazine WijnWijnWijn, en schreef hij een stukje rond Riesling en Sekt in het boek “Mousserende Wijn, de praktijk” van Koen Podevijn (uitgave 2020). 

Advertentie