Filip Salmon is geen onbekende voor ons.
Dankzij zijn artikel in Sabato kreeg onze blog al vanaf het prille begin wat bescheiden media-aandacht.
Sinds begin september ligt zijn nieuwe boek in de winkel: “Wijn genieten, ontdekken, proeven, beleven, in België”.

wijnboek_fs2016


Filip Salmon ging als groot wijnliefhebber samen met een wijnjury van meer dan twintig personen op zoek naar de Belgische wijnadresjes die u niet mag missen. Hij verzamelde de beste tips in de wijnbijbel Wijn in België en vertelt meteen het verhaal erachter.

Wijnbars. Wijnrestaurants. Wijnhandels. Wijnevents. Wijnbouwers. Wijnproeverijen. Wijnclubs. Wijnkenners. Wijnopleidingen. Ons land is een ware schatkamer als het over wijn gaat. We zijn compleet gek van wijn, we hebben de lekkerste wijnen ter wereld ter beschikking en het aanbod om ze te proeven, te kopen of er meer over te leren is duizelingwekkend. Met andere woorden: België heeft een heuse wijncultuur. Volgens Filip Salmon is die misschien zelfs sterker dan de Franse of Italiaanse. Hij pende met monnikengeduld een heuse Belgische wijnbijbel samen.

In Wijn in België vindt u meer dan 200 tips om wijn ten volle te beleven. Want letterlijk in elke hoek van ons land schuilen prachtige wijnadresjes en vind je doorgewinterde wijnliefhebbers die met volle toewijding hun passie delen als sommelier, als wijnverkoper, als wijnlesgever, als wijngids – en nog zoveel meer. Niet zelden gooiden ze hun leven daarvoor om en startten ze een compleet nieuwe carrière. Ook het verhaal van de mensen achter de vele fantastische wijnplekken, leest u in dit boek.


Tot zover enkele uittreksels uit de persteksten over dit nieuwe boek.
Maar kijk: op bladzijde 344 van deze wijnbijbel gaat het over onze blog:

vvdr_mr1

We zijn erg trots en vereerd dat we deel mogen zijn van dit boek. Onze oprechte dank daarvoor, Filip Salmon.
Het boek zelf is enthousiast onthaald in de Belgische wijnwereld, er wordt onder andere over geschreven dat het een lacune opvult tussen de honderden wijnboeken die al bestaan. We kunnen ons hier alleen maar bij aansluiten.
Uiteraard is het niet 100% volledig, dat is ook een onmogelijke opgave. Maar het is een nuttig en interessant naslagwerk, en het leest vlot weg. Leuk ook dat je over de wijnmensen die je van ver of nabij kent nu eens het verhaal erachter kan lezen.
Om nog maar te zwijgen over de ontelbare te ontdekken adresjes die er in staan.
Proficiat voor dit boek, Filip!


‘Wijn in België’ (ISBN 9789059087576) telt 416 blz., kost €45 en is een project van Davidsfonds Uitgeverij. Het boek verscheen op 1 september 2016.

Advertentie