Wine Spectator schrijft in 2009 over dit domein:
“De sterrenstatus van Tim Fröhlich en van het domein Schäfer-Fröhlich, evenals de professionele kwalificaties en toewijding van de rest van de Fröhlich familie en de buitengewone resultaten die ze bereiken, zijn tegenwoordig welbekende feiten…
Na hun succesvolle experimenten 10 jaar geleden met spontane vergisting en wijngaard-specifieke gisten, is men sindsdien volledig op deze technieken gaan betrouwen. De verfijning en klasse van deze 2007 is daar een weerspiegeling van.
De zuurtegraad van deze 2007 Riesling is analytisch niet zo hoog, verduidelijkt Tim Fröhlich, maar de zuren zijn fijn, rijp (nagenoeg volledig wijnsteenzuur in plaats van melkzuur) en dus geweldig smaakvol.
Evenals de Emrich-Schönleber instap-wijnen is deze wijn uitzonderlijk fijn.
“Het fruit was rijp, gezond, en zuiver doorheen al onze wijngaarden”, zegt Fröhlich, “en om de elegantie en mineraliteit te verkrijgen moesten we werken met kleine, maar perfecte bessen. De harmonie moet al in de wijngaard aanwezig zijn. Dat is niet iets dat je kan meten, daar moet je oog en ervaring voor hebben.”

Tim Fröhlich is bezig aan een indrukwekkende carrière. Nu al een top 10 domein in Duitsland, met een palmares om stil van te worden: Wijnbouwer van het jaar 2010 in Gault Millau, Wijndomein van het jaar 2011 in Eichelmann,…

Deze Schlossböckelheimer Riesling trocken 2007 werd door Robert Parker ook met 90 punten toebedeeld.

Proefnotitie 27 juli 2012:

Licht goudgeel in het glas.
Mooie complexe neus, met gedroogde abrikozen, boter en caramel, naast een aangename fruitigheid (ananas, fruitsnoepjes).
In de mond komt een rijke, rijpe wijn. Mooi rond en fruitig, met een heel zuivere finesse. Door het subtiele evenwicht tussen de zuren en het fruitzoet is dit vloeibaar fruit in de mond.
De wijn eindigt in een mooie finale, we vinden in de afdronk honing en rozijntjes.
Sense-Of-Sweetnes (SOS) van deze wijn ligt hoger dan de voorgaande: we beoordelen deze tussen +1 en +2.

Proefnotitie in de reeks: Tweede VvdR proefbijeenkomst, 27 juli 2012: Nahe
Lees ook:
Emrich-Schönleber Riesling trocken 2009
Emrich-Schönleber “Mineral” Riesling trocken 2009

 

 

Advertentie